Pasta bogata w żelazo, z jarmużu i orzechów włoskich

Print Recipe
Pasta bogata w żelazo, z jarmużu i orzechów włoskich
Porcje
Składniki
Porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Orzechy brazylijskie kroimy na mniejsze kawałki i prażymy na suchej patelni przez kilka minut. Jarmuż myjemy i odszypułkowujemy. Jeśli używamy Thermomixa lub innego szybkoobrotowego miksera, możemy dać również twardsze części łodyżki, uprzednio posiekane nożem. Wszystkie składniki miksujemy. Można dodać odrobinę przegotowanej wody dla lepszej konsystencji.
Inne informacje

żródło przepisu:
Podobne pasty można nabyc gotowe w Organitheka, w Warszawie. Lokal znajduje się nieopodal stacji Metro Świętokrzyska,m na skryżowaniu ul. Emilii Plater z placem grzybowskim.
http://natemat.pl/202233,najprostsze-jest-najsmaczniejsze-i-najzdrowsze-5-przepisow-na-pasty-do-chleba-ktore-przygotujesz-w-kilka-minut

Udostępnij ten przepis

Comments

comments