Stir Fry z tofu


Print Recipe
Stir Fry z tofu
Porcje
Składniki
Porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Kostkę tofu osusz w piekarniku podgrzewając lub dociskając cieżki talerzem i odciskają sok na serwetkę.
  2. Przekrój tofu wzdłuż na 2 części i pokrój w kostkę ok. 1 cm x 1cm.
  3. Kostki tofu pokrop olejem i podpiecz na papierze do pieczenia lub na patelni przez około 5-10 minut. Podgrzewaj, aż bedzie mieć bardziej złoty kolor. W tym czasie możesz już gotować ryż.
  4. Wymieszaj w małym kubeczku składniki sosu (czyli imbir, sos sojowy itd), wylej na patelnię (lub odstaw tofu z patelni). Po 1 minucie dodaj warzywa, wymieszaj je z sosem i podgrzewaj 5 minut, aż zmiękną.
  5. Dodaj tofu i wymieszaj dokładnie, dogotuj jeszcze 3 minut. Odcedź ryż i wymieszaj z warzywami na talerzu. Pysznego dnia!
Udostępnij ten przepis

Comments

comments